Tips&Tricks

til hjemmesiden, computeren og internettet

Tips & TricksVælg et godt domænenavn

Sat på siden 02-12-2003

Overvejer du at købe domæne? I så fald bør du grundigt tænke over navnet. Her får du otte regler at gå efter for at vælge det rette navn:

1) Navnet skal være kort og let at huske.

2) Navnet skal beskrive din side eller dit firma, fx kartoffel.info eller karamel.com

3) Navnet skal være let at stave til og uden flere stavemåder. Hvis du fx vælger plastikblomster.dk, skal du også købe plasticblomster.dk og måske endda plastik-blomster.dk og plastic-blomster.dk

4) Navnet skal begynde med et bogstav, der ikke er placeret for langt nede i alfabetet for ikke at risikere ikke at komme frem på de første sider i visse søgerobotter.

5) Navnet bør ikke ligge for tæt på et eksisterende domænenavn, fx www.2doit.com og www.2do-it.com, hvor folk ikke vil kunne huske, om de skal skrive navnet med eller uden bindestreg og havner på den forkerte side.

6) Navnets ekstension (det efter punktummet) bør vise aktiviteten, fx .dk vil vise, at sidens aktiviteter er i Danmark, mens .com er internationale forretninger. .info er informationer, mens .org bør være forbeholdt organisationer, religiøse sider og lignende, der IKKE tjener penge på dets medlemmer.

7) Navnet bør ikke ligne et, der allerede er registreret varemærke, hvis du vil undgå problemer. Koncerner som Disney, Barbie, Lego og Macdonalds sagsøger fx folk, der laver produkter, hvis navne eller andet har en lighed med deres.

8) Spørg til sidst din omgangskreds, hvad de synes om navnet. De behøver ikke at have ret, men hvis alle har en anden mening end du, er der måske noget om snakken.

Kunne du lide tippet? Abonner gratis på mine nyhedsmails og få friske tips hver uge: Tilmelding til Tips og tricks
Lige nu: Få e-bogen "701 Tips og Tricks" gratis (normalpris $11,83) ved tilmelding.


|