Tips&Tricks

til hjemmesiden, computeren og internettet

Tips & TricksUdsend et nyhedsbrev

Sat på siden 05-11-2004

Sidder du med en viden, som du gerne vil dele med andre, kan du gøre det via et nyhedsbrev som fx Tips&Tricks. Faktisk kan det gøres uden den store tekniske viden.

Vil du bare i gang nu, kan du oprette en gruppe hos www.yahoogrupper.dk. Vælg herefter Tilpas gruppen og sørg for, at det kun er dig, der kan skrive (envejskommunikation). Så har du din e-mail-liste, og Yahoogrupper styrer til- og framelding af abonnenter. Du behøver blot at tage dig af indholdet.

Mine første numre af Tips&Tricks udsendte jeg med The Bat! ( downloades fra www.ritlabs.com -- købes via linket www.kortlink.com/thebat eller www.kortlink.com/thebatpro ). The Bat! kan nemlig bruges til personlig udsendelse af massemails. Men da antallet af abonnenter kom over et vist antal (kan ikke huske, om det var 500), tog det for lang tid. Så jeg gik over til et produkt med en vis navnelighed: Blat ( www.blat.net ) Blat er gratis og genialt, men det er et kommandolinjeprogram, og det kræver en vis teknisk kunnen. Blat kan både sende mails som html og tekst.

Da jeg gerne ville kunne styre to lister, en til html og en til tekst, og jeg ikke selv gad at programmere det hele, valgte jeg at gå over til et færdigt PHP-script, der hedder Multible Newsletters. Scriptet er meget let at sætte op, men man skal selvfølgelig have lidt kendskab til PHP og MySQL. Dog ikke mere, end du vil få af at læse mit hæfte "PHP og MySQL for absolutte begyndere", der burde være lige på trapperne hos Libris. www.phpmultiplenewsletters.com/

Hvis du vil slippe for at skulle tage dig af bounces, dvs. mails, der kommer retur, fordi e-mail-adressen ikke længere passer, eller fordi folk ikke tømmer deres postkasse, skal du bruge PHPlist fra http://tincan.co.uk/phplist. Det er det script, jeg bruger nu. Det tog mig lang tid at sætte det op, men det har store fordele frem for de øvrige metoder, jeg har prøvet. Dog mangler jeg endnu en hurdle: Når der er mere end 1000 modtagere, bør man sende via en kommandolinje, og det har jeg ikke fundet ud af at gøre endnu.

Kunne du lide tippet? Abonner gratis på mine nyhedsmails og få friske tips hver uge: Tilmelding til Tips og tricks
Lige nu: Få e-bogen "701 Tips og Tricks" gratis (normalpris $11,83) ved tilmelding.


|