Tips&Tricks

til hjemmesiden, computeren og internettet

Tips & TricksTjen penge på din hjemmeside

Sat på siden 02-06-2005

Tjen penge på din hjemmeside!

Du har garanteret set sådan en overskrift før, og mange tekster lover vildt meget skov og grønt guld. Sandheden er, at de færreste bliver rige på at have en hjemmeside, men at de fleste faktisk godt kan tjene en pæn skilling, hvis de ved, hvordan man gør. Vil du vide noget om, hvordan man gør?

I denne uges mail er temaet at tjene penge på hjemmesiden. Her kommer nogle få af fiduserne:

1. Din hjemmeside

Det er meget vigtigt, at din hjemmeside er overskuelig, og at den kan ses i alle browsere.

Som abonnent på Tips&Tricks kan du gratis læse mere om at få hjemmesiden til at validere ved at downloade min e-bog i pdf-format. Hent den på www.kortlink.com/ebogvalider (normalpris 25 kroner)

Hvis du vil have bannerreklamer på, skal du ikke have mere end to, højst tre per side.

Hav et pænt design. En rodet hjemmeside vil give et dårligt indtryk af dig og dit produkt.


For at tjene penge på hjemmesiden er det et must, at du har gæster.

Dette produkt er alle tiders måde at skaffe flere af dem på! Vi har selv afprøvet det og brugt idéen i flere år.

Gør din hjemmeside kendt i trafikken!
Køb en streamer, en nummerpladeramme eller et DK-skilt
med din egen tekst. www.dintext.dk


2. Reklamer

Banner- eller tekstreklamer fra reklamebureauer og lignende kan give dig lidt indtjening. Det virker bedst, hvis reklamernes indhold har relevans for din side. Sådan siger teorien i hvert fald, men på mine sider om tips til computeren er der mange, der klikker på reklamer vedrørende slankemidler og bokser-shorts.

Mange reklamebureauer vil kun have store kunder, så du skal gå efter dem, der tager de små hjemmesider også. Jeg vil her omtale Tradedoubler og Partner-Ads, som begge er gratis at blive optaget hos.

Tradedoubler

Tradedoubler er formentligt den største af de to. Når du har tilmeldt dig, skal du ansøge om de programmer, du har lyst til at reklamere for. Der kan godt gå nogen tid, før du får svar på en ansøgning. Jeg vil ikke råde dig til at begynde at reklamere, før du er godkendt, for hvis dit website forkastes, vil du ikke få de penge udbetalt, som du har indtjent på reklamen. Du skal i øvrigt have optjent p.t. 500 kroner for at få beløbet udbetalt.

Tilmeld dig via mit link her: www.kortlink.com/tradedoubler -- bagefter kan du selv tjene penge på at anbefale Tradedoubler. Når du har klikket på linket, skal du vælge Danmark og Bliv affiliate.

Partner-Ads

Partner-Ads er et lille reklame-burea, der ser ud til at blive kørt og styret af en enkelt mand. Det kniber derfor med seriøsiteten. Du vil helt ukritisk kunne finde pornoreklamer og reklamer for hurtige forbrugerlån, men oplysning i form af en e-bog om de hackerværktøjer, som piraterne bruger, så du kan lære at beskytte dig imod dem, det vil bureauet ikke lægge navn til (efter eget udsagn). Du kan som oftest vælge imellem banner til hjemmesider eller html-mails og tekster, og du har lov til at bruge begge dele i e-mails. I Tradedoubler skal du søge om det, og det er min erfaring, at de ikke svarer.

Partner-Ads har både kampagner, der giver penge per klik, og kampagner, der giver penge ved køb.

www.partner-ads.com

Google AdSense

Google AdSense giver penge per klik, og det giver dig den fordel, at dine gæster ikke skal have pungen op af lommen for at give dig en indtjening. Til gengæld skal annoncerne være så interessante, at dine gæster klikker -- eller du skal bare have ualmindeligt søde og betænksomme gæster. Jeg har hørt, at de findes ;-)

Du kan bruge AdSense som annoncer, der tilpasser sig indholdet på din side, eller sammen med Googles søgefunktion, der let kan indbygges på din side eller dit forum.

Stille og roligt vil du kunne tjene en masse penge via AdSense. Du skal kun sætte koden op en gang, så kører det, og den er let sat op. Kan varmt anbefales.

Klik på banneret her for at tilmelde dig:

Egne sponsorer

Du kan jo også selv finde sponsorer. Jeg så en velbesøgt hjemmeside, der reklamerede med, at man kunne få en reklame på dér, hvis man gav en dvd. Andre tager ca. 5 øre per abonnent på en mailing-liste. Du kan også bytte reklamer med andre.


3. Software

Selv om du ikke er noget stort firma, kan du sagtens sælge software fra din hjemmeside.

Vi har selv været/er "rigtige" forhandlere af software, men mindre kan gøre det. Nogle gange kan man faktisk tjene lige så meget på at være "affiliate".

Det vigtigste er, at du kun sælger/anbefaler software, som du selv kan stå inde for. Lad være med at sælge Office-pakken, hvis du ikke kan fordrage Microsoft ;-)

Hvis du finder noget shareware, som du godt kan lide, så bliv affiliate, før du selv registrerer din version. På den måde sparer du lidt af prisen. Kig på hjemmesiden, om de har et område for affiliates eller partnere, og se, om du også kan blive det. Mange firmaer regner faktisk med, at folk benytter sig af denne metode. På den måde kan de få en ny kunde ved at give en skjult rabat. Nogle firmaer accepterer det slet ikke.

Der findes også hele sider, der er specialiseret i affiliate-aftaler med forskellige software-firmaer. Nogle af disse er:

Clickbank

Clickbank har rigtig mange produkter, også mange gode produkter, men de mangler i høj grad en søgefunktion på deres hjemmeside. Jeg bruger dem selv, men det foregår som regel på den måde, at jeg støder på et produkt, jeg gerne vil forhandle, og når jeg klikker på Affiliate-linket, så viser det sig, at det går igennem Clickbank.
http://clickbank.com/

RegNow

Fin søgefunktion, gode programmer, god provision. Du tilmelder dig her: www.regnow.com/affiliate_program.html

RegNow udbetaler kun i checks i US-dollars.

Hvis du selv har noget software, som du vil sælge, er det billigt at tilmelde dig som forhandler:
www.kortlink.com/regnow

ShareIt

Udbetaler penge via PayPal, så du sparer bankens vekselgebyrer. Fin søgefunktion, mange programmer.
www.shareit.com

BMTMicro

Begrænset udvalg, men udbetaler bl.a. via PayPal.
www.bmtmicro.com/

Dit eget affiliate program

Hvorfor ikke være uafhængige af alle andre og bruge dit eget affiliate-program?

Der findes software, som du kan installere på din server og bruge til selv at få affiliates. Dette software, som jeg vil anbefale dig, har fået højeste karakter på siden Hotscripts. Det er ikke gratis, og de fås billigere, men det skal jo også både være pænt og effektivt, ikke? Prøv demo'en, før du beslutter dig.

Softwaren her kan bruges med eksisterende webshops, dine egne links m.m. Det er let at sætte op, men du kan faktisk få producenten til at gøre det for dig ganske gratis.

Obs! De accepterer ikke, at man bliver affiliate og bagefter sælger systemet til sig selv. Det er der ellers mange affiliate-systemer der går, fordi de på den måde kan lokke folk til at købe, hvis de mener, at de kan få lidt rabat.

Hvis du vil være affiliate og sælge til andre, kan du blive det via dette link: www.webradev.com/affiliate/affiliate.php?pid=53293f77

Programmet finder du her:www.kortlink.com/affiliate

Du kan dels få folk til at sælge dine produkter, e-bøger (se nedenfor), serviceydelser m.m., og dermed få en hel hær af ivrige sælgere, dels automatisere betalingen af dem, enten via PayPal, bankoverførsel eller checkbetaling.

Bemærk: Hvis du vælger at bruge fx Clickbank (http://clickbanc.com) til at styre dit affiliate-program, skal du betale et startgebyr på 50 dollars, og hver gang betale 1 dollars plus lidt over 7 % af dit salg. Køber du dit eget affiliateprogram, er der en engangs-investering på på godt 70 euros plus moms (VAT). Pengene kan hurtigt blive tjent ind igen. Og hvis du ikke er tilfreds, kan du få pengene igen inden for 30 dage.


Helt uden for rammerne vil jeg lige gøre opmærksom på, at nedennævnte produkt er alle tiders måde at skaffe et salg hjem på. Brug det, når du sender tilbud ud til dine kunder. Eller til undervisningsvideo eller til ...

Også egnet til at vise lillebror frem for familien :-)

Også egnet til at vise lillebror frem for familien :-)

Gratis mini-kursus: 7 måder at bruge streaming video og audio på.
www.powermediamaker.com


4. E-bøger

E-bøger kan dels bruges til rent salg, dels til markedsføringsmæssige funktioner. Du kan fx give en gratis e-bog væk til de personer, der køber noget hos dig, eller som tilmelder sig dit nyhedsbrev.

Man behøver faktisk ikke at være den store forfatter for at skrive e-bøger. Selvfølgelig er der nogle grundregler, der skal overholdes, men de er til at overkomme:

Lær selv at skrive og sælge e-bøger (på engelsk), og skriv bogen på 7 dage:
www.kortlink.com/7dayebook <-- Fantastisk inspirerende bog!

Udgiv dem i pdf-format eller som beskyttet exe-fil:
www.kortlink.com/ebog

E-bøger er nok en af de bedste måder, du kan tjene penge på din hjemmeside. Leveringen er hurtig og billig (eller måske gratis). Du kan hurtigt fremstille produktet, og der er ingen dyre omkostninger forbundet med det. Men alt det kan du læse mere om i e-bogen om at skrive e-bøger: www.kortlink.com/7dayebook


5. Donationer

Der er nogen, der påstår, at de kan holde deres side fri for reklamer, fordi de sagtens kan leve af donationer. Forleden læste jeg om en, der havde sagt sit job op og nu skrev weblogs i stedet for, og han levede af donationerne. Personligt har jeg ikke modtaget nogen, men måske er mine knapper anbragt forkert.

PayPal

Det skal være let for folk at give dig penge. Lav derfor nogle knapper via fx PayPal (tilmeld dig her: www.kortlink.com/paypal). De har nogle, der er specielt beregnet til donationer.

PayPal har desuden et affiliate-program, men en person, der tilmelder sig, skal sidenhen overføre for 100 dollars, før du får belønningen. Det er da værd at tage med alligevel.

iKobo

Hos iKobo kan du også lave donationsknapper, foruden selvfølgelig at gøre det let for folk at købe fra din side. Du kan tilmelde dig affiliate-programmet og tjene 10 dollars plus en procentdel, hver gang nogen opretter en konto via dit link og efterfølgende overfører et beløb. Der er intet mindstebeløb, men beløbet må ikke være overført til dig selv.

Når du modtager penge via iKobo, får du et kort, der kan bruges i 800.000 VISA-kort automater verden over. Alene i vores lille flække var der fire steder, det kunne bruges. Så slipper du for at have penge stående på en konto, du ikke kan bruge, eller at skulle overføre dem til din bankkonto. Smart, ikke?

Opret din konto via linket her: www.kortlink.com/ikobo


6. Når alt dette er sagt ...

... så er der selvfølgelig måder, hvor du bare kan sælge som en sindssyg fra din hjemmeside, men det kræver lidt mere arbejde. Den der med at blive rig i løbet af natten ... Joh, den virker meget godt i eventyr, men ellers ikke.

Vil du vide, hvordan du kan tjene mange penge på hjemmesiden, hvis du gør en indsats (fysisk, det er ikke økonomisk krævende)? Så skaf dig dette materiale: www.kortlink.com/amazing

Jeg er i gang med at læse det nu, og det er virkelig stof, der får mig til at hoppe i stolen af iver efter at gå i gang. Teksten er skrevet i letforståeligt engelsk, og det er -- mildt sagt -- højst inspirerende!

Hvis du vil lære, hvordan du bliver bedre til at sælge dine varer, så køb det! Jeg kan ikke anbefale dig det varmt nok.

Faktisk er der ikke nogen risiko ved at købe materialet. Hvis du ikke tjener pengene hjem igen, får du tre gange pengene tilbage!

Mere

Gratis kursus: www.netpenge.info

Kunne du lide tippet? Abonner gratis på mine nyhedsmails og få friske tips hver uge: Tilmelding til Tips og tricks
Lige nu: Få e-bogen "701 Tips og Tricks" gratis (normalpris $11,83) ved tilmelding.


|