Tips&Tricks

til hjemmesiden, computeren og internettet

Tips & TricksTekstannoncer eller bannere?

Sat på siden 05-12-2005

Som du ved har jeg annoncer både på hjemmesiden Tips&Tricks og her i ugemailen.

Via det reklamebureau, vi er tilknyttet, kan jeg holde øje med statistikken og slå jer oven i hovedet, når I aldrig klikker ;-) Nå, men det, jeg kan se af statistikken, er, at folk klikker mere på tekstannoncer end på bannere. Det er meget, meget tydeligt, og der er en kæmpe forskel.

Man skulle ellers tro, at flotte fristende billeder af produktet, var bedre til at sælge? Men sådan er det ikke. Ikke som bannere, i hvert fald. Pop-op-reklamer har jeg med vilje valgt fra. Så der skal jeg ikke kunne udtale mig.

Ifølge min statistisk kan ca. 200-300 bannervisninger af og til give 1 klik (1/2 - 1/3 %), mens tekstannoncerne (kan ikke se antal visninger) kan give mellem 40-70 klik. Jeg går ud fra, at de stammer fra Tips&Tricks-mailen, som udsendes i knap 1700 eksemplarer (ca. 4 %).

Men hvor går man nu hen og finder nogle effektive tekstannoncer?

Jo, der er selvfølgelig det reklamebureau, som vi er tilknyttet, men de tager kun store lister (større end min normalt). Hvad gør manden/kvinden med den lille mailing-liste, eller den knap så besøgte hjemmeside?

Bruger Google reklamer, naturligvis :-)

Jeg har reklameret for dem før, og det er ikke uden grund. Google har nemlig fundet ud af at lave et smart system.

Du sætter en kode på hjemmesiden, og Google finder selv ud af, hvad din side handler om, og sætter relevante reklamer på. Folk er jo mest tilbøjelige til at klikke på reklamer, som de finder relevante. Hvis du vil undgå konkurrenter, kan du opsætte et filter, så de ikke vises på din side.

Det er altså et engangsjob. Du sætter teksten op én gang, og reklamen skifter selv afhængigt af indholdet.

Det kan desuden være en god idé at kombinere det med en søgeboks fra Google. De reklamer, der så kommer frem, afhænger af søgningen. Kan det være bedre? (Faktisk er der rigtig mange, der klikker på disse reklamer. 13,5 % ifølge min statistik.)

Ja, du kunne tjene penge på det ;-) Og det gør du sandsynligvis med disse reklamer. Stille og roligt, og uden at du behøver at arbejde for det, skifte bannere eller andet. Passiv indkomst, lige ind på bankkontoen.

Du tilmelder dig ganske gratis her:

www.tips-og-tricks.com/adsense

Kunne du lide tippet? Abonner gratis på mine nyhedsmails og få friske tips hver uge: Tilmelding til Tips og tricks
Lige nu: Få e-bogen "701 Tips og Tricks" gratis (normalpris $11,83) ved tilmelding.


|