Tips&Tricks

til hjemmesiden, computeren og internettet

Tips & TricksStreaming audio eller video på hjemmesiden

Sat på siden 08-11-2005

Kunne du tænke dig at sætte lyd eller film på din hjemmeside? Videoen fra din søns konfirmation, datterens bryllup eller en instruktion i, hvordan man bruger det program, du har udviklet?

Eller vil du bare gerne kunne hjælpe folk rundt på din hjemmeside, forklare dem, hvordan de let kan betale og downloade filer?

Vil du glæde familien -- er styrke din business?

Man kan gøre det på flere måder.

Du kan uploade filen, og så kan folk bare downloade den og se den på deres computer. Ikke ideelt.

Du kan sætte en lydfil i din html-kode, så den starter automatisk, hver gang folk besøger din hjemmeside. Ikke ideelt. Folk kan nemlig ikke slukke for lyden, hvis de ikke gider at høre på den.

Og så kan du sætte lyd (audio) eller film (video) på i streaming format, så folk enten kan vælge, om de vil høre eller se det, eller de i hvert fald let via nogle knapper kan slå lyden/filmen fra igen.

Der findes mange måder at sætte streaming audio og video på hjemmesiden. Nogle steder lejer man serverplads til filerne, fordi der kræves en speciel streaming server. Her betaler man typisk et beløb per måned afhængigt af, hvor meget du har brug for.

Nogle medier virker kun under Windows. Det er uheldigt, for det udelukker alle de brugere, der har Linux på computer eller som har en Mac.

Jeg har fundet noget software, som kun skal betales én gang, og så er der gratis opdateringer, hver gang der kommer en ny version. Det tog mig ikke mange minutter at beslutte mig for at købe det, efter at jeg havde sammenlignet med priser andre steder og især kvalitet. I øvrigt er der seks ugers pengene-tilbage-garanti.

Du behøver blot at uploade filen til den server, du normalt bruger til hjemmesider (så er du ikke afhængige af andres), og klikke dig vej til den kode, der skal sættes på hjemmesiden.

Det er meget let at bruge. Du behøver kun at vide, hvordan du finder frem til html-koden på din hjemmeside (og hvis du ikke ved det, kan du finde det her: www.tips-og-tricks.com/tippet/510 ), og hvordan du uploader filer.

Programmet er på et letforståeligt engelsk (ikke mange menuer eller punkter), men det er i øvrigt ved at blive oversat til dansk. Husk, at du har ret til gratis opdateringer, så du behøver ikke at vente.

Gå til www.powermediamaker.com -- hvor du både kan læse mere, men også tilmelde dig et gratis mini-kursus, hvor du lærer mere om, til hvad og hvordan du kan bruge streaming audio og video.

P.s. Streaming, strømmende, vil sige, at hele filen ikke behøver at blive downloadet, før den kan afspilles.

Kunne du lide tippet? Abonner gratis på mine nyhedsmails og få friske tips hver uge: Tilmelding til Tips og tricks
Lige nu: Få e-bogen "701 Tips og Tricks" gratis (normalpris $11,83) ved tilmelding.


|