Tips&Tricks

til hjemmesiden, computeren og internettet

Tips & Tricks



Skriv emnet i den mail, folk skal sende dig

Sat på siden 04-07-2003

Vil du gerne hjælpe folk til at skrive et bestemt emne, når de sender dig en e-mail? Så skriv dette emne for dem.

Vi staver ikke alle lige godt, vi laver slåfejl, vi læser forkert, vi husker forkert... Der er mange grunde til, at folk ikke får indtastet nøjagtigt det emne, som du gerne vil have dem til. Det letteste er derfor selv at skrive det for dem, og når de klikker på linket for at skrive til dig, så står emnet allerede i mailen.

Senere kan du så bruge emnet til at sortere din mail efter, eller til at give et automatisk svar, sende en fil, eller hvad du nu vil.

I de fleste e-mail-programmer er det nok, bare at skrive sin e-mail-adresse, hvis man vil give folk mulighed for at klikke på den og skrive til den adresse. Hvis du desuden vil angive et emne, behøver du blot at tilføje "mailto:" lige inden din mail-adresse og "?subject=emnet" lige efter - uden mellemrum. Fx sådan her:
mailto:britt@malka.it?subject=test

Prøv det i dit mail-program. Send først en besked til dig selv, hvor du kan teste linket. Virkede det ikke? Så kan det være, at det er fordi du skriver i HTML-format, det format man bruger, når man laver hjemmesider. Du kan slå det fra i Outlook Express via menuen Funktioner -> Indstillinger -> Send.

Kunne du lide tippet? Abonner gratis på mine nyhedsmails og få friske tips hver uge: Tilmelding til Tips og tricks
Lige nu: Få e-bogen "701 Tips og Tricks" gratis (normalpris $11,83) ved tilmelding.


|