Tips&Tricks

til hjemmesiden, computeren og internettet

Tips & TricksSig det med billeder

Sat på siden 04-09-2003

En blomst siger mere end tusind ord... eller også er det omvendt.

Hvor tit har du ikke prøvet at skrive til en ven: Jeg har et problem med min computer. Den skriver øh... og den gør sådan, altså... og så er du nødt til at lave en længere, indviklet beskrivelse.

Mange gange kunne dit problem blive løst ved, at du sendte din ven et lille billede af, hvad der faktisk sker. Før du finder digital kameraet frem, så vil jeg lige gøre opmærksom på, at der findes andre metoder. Der findes små programmer, der kan tage billeder af din skærm. Jeg bruger selv det ret geniale program SnagIt. Programmet koster penge, men de er godt givet ud, for jeg bruger naturligvis dette program ret meget, når jeg skriver edb-hæfter.

Hvis dit behov er knap så stort, findes der flere gratis programmer, der kan lave nogle af de basale ting, som SnagIt kan. www.nettips.dk har fundet et af dem:

ScreenHunter er stærk

Gratis programmer er altid populære hos Nettips.dk, og denne gang er vi faldet over et screen capture-program, der hedder ScreenHunter. Det er firmaet Wisdom, der står bag ScreenHunter, og trods en beskeden størrelse på 330 KB udfører programmet dets opgave med topkarakterer til følge.

Programmet fås i tre versioner, og i den gratis version som vi valgte, er det muligt at tage skærmbilleder af den fulde computerskærm, et aktivt vindue, rektangulære områder som du selv definerer, cursorbilleder samt "tidsindstillet screendumps".

Ved hjælp af hotkeys (F1 til F12) har du nemt ved at tage de skærmbilleder, du har brug for, og du kan gemme billederne i bmp-, gif- og jpg-format. Skærmbillederne kan ligeledes automatisk lægges over i udklipsholderen, så de kan bruges i andre programmer, fx tekstbehandling eller webdesign. Illustrationen til denne omtale er hentet via ScreenHunter.

Den gratis version af ScreenHunter hentes her: http://www.wisdom-soft.com/products/screenhunter_free.htm

Kunne du lide tippet? Abonner gratis på mine nyhedsmails og få friske tips hver uge: Tilmelding til Tips og tricks
Lige nu: Få e-bogen "701 Tips og Tricks" gratis (normalpris $11,83) ved tilmelding.


|