Tips&Tricks

til hjemmesiden, computeren og internettet

Tips & TricksSæt et søgefelt på din hjemmeside

Sat på siden 19-05-2003

Du kender det garanteret selv - du ankommer på en hjemmeside, hvor du ved, du kan finde noget spændende, noget bestemt, men du kan ikke regne ud, hvilken af menuerne du skal søge i.

Et søgefelt ville være sagen, men det har webmaster ikke lavet. Sandsynligvis fordi det kræver en del programmation i javascript eller php, indeksering, MySQL og hvad ved jeg...

Løsningen er et gratis søgefelt og indeksering, som du kan lave på få minutter. Selve indekseringen tager dog noget længere tid. Jeg havde ca. 500 sider, og de tog en times tid. Du behøver ikke at være online i den tid - det bestemmer du selv.

Søgeværktøjet hedder Picosearch - sådan får du det på din hjemmeside:

1) Gå til hjemmesiden www.picosearch.com
2) Skriv URL'en til din hjemmeside, din e-mail-adresse og klik på Submit.
3) Udfyld formularen med navn, adresse osv.
4) Vælg Default-værdierne! Selv om du har ADSL, kan det godt betale sig at vælge Off-line indeksering, fordi hvis du slukker for browseren, stopper indekseringen.
5) Når din hjemmeside er indekseret, dvs. alle ord er registreret i en database, modtager du en mail. Herefter skal du - online - vælge Subscribe og den plan du ønsker.
6) Derefter modtager du en mail med de koder, der skal indsættes i på din hjemmeside.

Hver gang du laver ændringer på din hjemmeside, skal du besøge picosearch for at indeksere din hjemmeside. Kun hvis du vælger en af de betalende plans, slipper du for dette, men det er da overkommeligt :-)

...

Jeg har lige opdaget et alternativ til picosearch. Det hedder FreeFind, og den er også gratis i basis-versionen. Det er en anelse vanskeligere at sætte op, hvis du vil udnytte alle muligheder. Til gengæld kan du selv tilpasse resultatsiden, have en site-map på hjemmesiden, og den indekserer automatisk på et fast dagligt tidspunkt.

Især har det imponeret mig, at man kan uploade en skabelon, således at resultatsiden passer helt ind i stilen med ens hjemmeside.

Der er også statistik, så du kan se, hvilke ord folk søger på.

FreeFind finder du på www.freefind.com

...

Du kan se eksempler på begge søgerobotter på min hjemmeside: www.malka.it/home/britt

Kunne du lide tippet? Abonner gratis på mine nyhedsmails og få friske tips hver uge: Tilmelding til Tips og tricks
Lige nu: Få e-bogen "701 Tips og Tricks" gratis (normalpris $11,83) ved tilmelding.


|