Tips&Tricks

til hjemmesiden, computeren og internettet

Tips & TricksSæt et diskussionsforum på din hjemmeside

Sat på siden 04-09-2003

Har du lyst til at diskutere noget af indholdet af din hjemmeside med andre? Hvorfor så ikke gøre det på hjemmesiden. Du kan sætte et forum på den.

Let eller svært? Det bestemmer du selv. Den sværeste løsning, består i, at du enten selv programmerer et forum med PHP og MySQL og sætter det på siden. På den måde kan du få forummet lige som du vil have det.

Den letteste løsning består i at hente et fuldt færdigt forum ned til din side.

Mindre svært er det at finde et PHP-script til at lave et forum med. De fleste af disse scripts kræver blot, at man har adgang til MySQL og kan tilrette nogle oplysninger i filerne. Jeg kan anbefale dig W-Agora (http://www.w-agora.net), som du fx kan se i brug på www.tips-og-tricks.com. W-Agora kræver MySQL. Hvis du vil have et forum uden MySQL, kan du prøve Azteks. Hjemmesiden er på fransk, men selve programmet er lavet på engelsk, og det er let at tilrette. Du kan se det i brug på en anden måde på http://www.malka.it/home/britt/sjov/vitser og hente scriptet helt gratis på http://minilien.com/?nAZLp7Gq6j

Den letteste løsning er, at du benytter et helt færdigt forum, og blot linker til det på din hjemmeside. Et sådan forum kan du oprette gratis hos HostedStuff, der i øvrigt tilbyder mange andre spændende ting til hjemmesiden. http://hostedstuff.com/?GetDoc=services/forum/setup1.php - først skal du registreres, hvilket er gratis. De skriver, at det tager fem minutter at sætte forummet op, men jeg tror faktisk, at det tager mindre tid. Du kan vælge, at sproget skal være dansk på forummet.

Når forummet er sat op, modtager du en e-mail med instruktioner i, hvordan du logger på som administrator, og du modtager det link, du skal sætte på din hjemmeside. Mit link så sådan her ud: <a href="http://www.hostedstuff.com/services/forum/?id=2608">Go to the forums</a>

Du sætter linket på din hjemmeside, og dit nye forum er klar til brug.

Kunne du lide tippet? Abonner gratis på mine nyhedsmails og få friske tips hver uge: Tilmelding til Tips og tricks
Lige nu: Få e-bogen "701 Tips og Tricks" gratis (normalpris $11,83) ved tilmelding.


|