Tips&Tricks

til hjemmesiden, computeren og internettet

Tips & TricksPop-op trods pop-op-stopper

Sat på siden 07-04-2005

De fleste er vist enige om to ting vedrørende pop-ups: De er irriterende, og de er effektive.

Lidt af et paradoks, hva'?

Mange browsere har fået en indbygget pop-op-stopper, deriblandt FireFox og Opera, og med SP2 er der også kommet en blokering i Internet Explorer.

Det er jo ret irriterende, hvis man er webmaster og har et vigtigt budskab, man vil ud med.

Som du kan se på fx www.malka.it/libris, så er der muligheder alligevel. Disse scripts ligger bare ikke og flyder på nettet -- endnu i hvert fald, men man kan købe forskellige programmer, som kan lave disse scripts individuelt. Priserne ligger i størrelsesordenen $197 til $27 dollars for de billigste.

Jeg tjekkede markedet for nyligt og fandt to programmer, der kunne være interessante.

Det første er PopUpMaster Pro, som koster $67. Med det program kan du lave forskellige typer pop-ops, og du kan bestemme, hvor tit de skal poppe op, hver time, hver session, hver dag eller endda hver x'ne dag, hvordan pop-oppen skal komme ind på skærmen, og endda hvordan den skal forlade skærmen igen.

Du kan prøve programmet med begrænsede funktioner, inden du køber. www.kortlink.com/popop -- Bemærk, at der af og til er godt med run på serveren, så den kan være længe om at komme frem.

Det andet program hedder FloatInGenerator. Med det kan du kun lave en type pop-op, nemlig den der ikke ryger i pop-op-stopperen. Du kan vælge, hvordan pop-oppen skal komme ind på skærmen, hvor tit den skal komme frem m.m.

FloatIn Windows Generator

Programmet kan ikke prøves først, desværre, og det findes til ret forskellige priser på nettet, lige fra $67, $47 og $27. Her kan du købe den for 150 dkk (20 euro): www.malka.it/catalog

Bemærk, at for begge programmer gælder det, at de bruger den forældede og ikke gyldige kode til at startede JavaScriptet, <script language=JavaScript>. Du skal rette den til <script type="text/javascript">.

HUSK! Lad nu være med at misbruge muligheden. Pop-ops kan være gode, hvis de bruges med måde, men ikke til 30 forskellige reklamer! Der findes ikke meget, der er værre.

Kunne du lide tippet? Abonner gratis på mine nyhedsmails og få friske tips hver uge: Tilmelding til Tips og tricks
Lige nu: Få e-bogen "701 Tips og Tricks" gratis (normalpris $11,83) ved tilmelding.


|