Tips&Tricks

til hjemmesiden, computeren og internettet

Tips & TricksOpdater dit adressekartotek automatisk

Sat på siden 08-08-2003

Skriv én mail, der automatisk bliver sendt til udvalgte (eller alle) personer i dit adressekartotek, og bed
folk om at tilføje/rette deres oplysninger.

Så let er det - hvis du vel at mærke bruger Outlook eller Outlook Express. Vi andre kan også have glæde af det lille program, Plaxo, der er gratis. Dels kan vi have vores adressebog online, dels kan vi vente pænt og få besked, når vores mailer virker med Plaxo.

Plaxo downloades fra www.plaxo.com/downloads.

Når programmet er installeret, vil du få en værktøjslinje i Outlook/OE, der kan bruges til at holde din adressebog ajour med, og første gang vil du møde en guide, der hjælper dig med at sende mails til alle dine venner/bekendte/arbejdsforbindelser.

Du kan selv skrive teksten, der skal følge med, og du kan vælge, om du vil vedhæfte dit adressekort til mailen. Modtageren vil kunne se sit eget adressekort med de oplysninger, du har, og et link i mailen vil føre modtageren til en side hos Plaxo, hvor han kan rette i oplysningerne.

Når dine venner har svaret, vil du kunne se det på værktøjslinjen i Outlook/OE. Herfra kan du evt. vælge at sende et svar, og dit adressekartotek er automatisk opdateret.

Tak til min yndlingsredaktør, Kim W, for dette tip. Nu er der ingen undskyldning for at glemme min fødselsdag ;-)Kunne du lide tippet? Del det med dine venner.


|