Tips&Tricks

til hjemmesiden, computeren og internettet

Tips & TricksOmdiriger dine gæster

Sat på siden 11-07-2003

Har du flyttet din velkomstside? Skiftet domæne? Vil vise folk en startside og så føre dem videre? Bare fortrudt den side, folk linker til? Så er der kun én mulighed - og det er at sende dem videre til den rigtige side. Dette er ganske let.

Du har to muligheder - meta-tags eller php. Selv om det lyder teknisk, er det faktisk meget enkelt begge dele, og du vil lynhurtigt kunne sende dine gæster det rigtige sted hen. Her ser vi på, hvordan du kan gøre det ved hjælp af meta-tags:

Meta-tags kan dels bruges til at give en beskrivelse af din hjemmeside - nøgleord, forfatter, kort resumé og den slags - dels bruges til at videresende en gæst. Det, der står i meta-tags, fortolkes af browseren, men vises ikke på hjemmesiden. De skal nemlig skrives i . Hvis du er i tvivl om, hvad i al verden jeg snakker om her, så kan du få tilsendt mit gratis, men temmelig gamle kursus i HTML ved at sende en tom mail til britt@malka.it - skriv html-kursus i emnet, eller - lettere og bedre - klik her: mailto:britt@malka.it?subject=html-kursus

Når du vil lave en videresendelse på en hjemmeside, skal du åbne den og få vist HTML-koderne. I nogle programmer vises de på et faneblad for sig, i andre kan man klikke på en knap eller menu. Når du kan se HTML-koderne, skal du tilføje din meta-tag foroven i .

Lad os sige, at du har en hjemmeside på www.kedelig.dk, men du har nu købt domænet www.sjov.dk. Da mange linker til www.kedelig.dk, vil du gerne beholde domænet et stykke tid endnu, men fortælle folk, at de skal ændre deres bogmærke eller link.

Du vil derfor give dem en besked om det på www.kedelig.dk, og når de har læst beskeden, skal de sendes videre til www.sjov.dk. Du giver dem fem sekunder til at læse i. Beskeden skal bare være kort:
"Vi er flyttet til www.sjov.dk - ret dit bogmærke dertil. Du bliver nu videresendt til siden." Du kan prøve det af ved at gå til www.malka.it/tips/videresend/

Selve koden i hjemmesiden kan se sådan ud:

<html>
<head>
<meta http-equiv= "refresh" content="5;url=http://www.sjov.dk">
<title>Vi er flyttet...</title>
</head>
<body>
<h1>Vi er flyttet...</h1>
<p>til www.sjov.dk - ret dit bogmærke dertil. Du bliver nu videresendt
til siden.</p>
</body>
</html>

Længere er den sådan set ikke :-)

Kunne du lide tippet? Abonner gratis på mine nyhedsmails og få friske tips hver uge: Tilmelding til Tips og tricks
Lige nu: Få e-bogen "701 Tips og Tricks" gratis (normalpris $11,83) ved tilmelding.


|