Tips&Tricks

til hjemmesiden, computeren og internettet

Tips & TricksHvad er PHP?

Sat på siden 11-03-2005

Da jeg smugkiggede i nogle af brevene, som I har skrevet i min lille test (www.tips-og-tricks.com/eksempler), kunne jeg, at der var en del, der ikke kendte udtrykket PHP.

Det skal I ikke være kede af. For nogle år siden var der en historie i omløb, hvor det hed sig, at en elev var blevet bortvist fra sin skole, fordi læreren havde overhørt ham sige, at han brugte PHP. Det måtte jo være et farligt narkotikum!

Historien var ikke sand, men det er rigtigt, at PHP kan være vanedannende.

PHP er et programmeringssprog, som kan bruges på hjemmesider. Det åbner uanede muligheder for webmastre! En af de ting, PHP er smart til, er til at lave formularer på hjemmesiden, som skal udføre et eller andet, meget ofte sende en e-mail.

Det kan også bruges til at gøre hjemmesiderne dynamiske, få et tilfældigt citat vist i browseren (www.malka.it/home/britt - prøv at reloade), sende en gæst videre til en anden side, sende dig besked, når folk ramler ind i en 404-side hos dig og meget, meget andet.

Er PHP svært?

<?php print "Nej!"; ?>

Hvis du indsatte ovenstående kode på en side, som du kaldte svar.php og uploadede til en server, der understøtter PHP, ville du kunne se svaret. Men måske har du allerede gættet, hvad der vil ske? Print-ordren sætter ikke din printer i gang, men skriver Nej på hjemmesiden.

Har du fået lyst til at lære mere om PHP, kan jeg varmt og ubeskedent anbefale dig mit hæfte "PHP og MySQL for absolutte begyndere". Det kan købes i større Brugser, boghandlere, kiosker, tankstationer, posthuse. Bare spørg efter det, hvis du ikke ser det. Du kan også købe det online hos mig: http://www.malka.it/catalog

PHP er sjovt :-)

Kunne du lide tippet? Abonner gratis på mine nyhedsmails og få friske tips hver uge: Tilmelding til Tips og tricks
Lige nu: Få e-bogen "701 Tips og Tricks" gratis (normalpris $11,83) ved tilmelding.


|