Tips&Tricks

til hjemmesiden, computeren og internettet

Tips & TricksHurtig grafik på hjemmesiden

Sat på siden 08-09-2006

Hvis du har noget grafik, altså et billede af en art, som du ofte har brug for på dine hjemmesider, så er her en hurtig måde at indsætte det på.

Lad os for eksemplets skyld sige, at du ofte bruger et billede, hvor der står "Download Now!" på. Helt tilfældigt har jeg sådan et siddende i min blog: www.netpenge.info/tips/2006/08/23/gratis-grafik-grafik-skulle-s%c3%a6tte-fut-i-salget-fra-hjemmesiden/ (Der kan du for øvrigt også få flot, gratis grafik).

Nu hvor billedet er sat på nettet, kan jeg bare kopiere den kode, der er brugt til billedet, og herefter genbruge den på andre sider.

Mjah, det er jo ikke så hurtigt, siger du måske, og du har ret. Det vil tage for lang tid hver gang at skulle finde dette blogindlæg og kopiere koden derfra.

Det smarte ligger i, at du skal gemme kodestumpen og kalde den frem ved et enkelt kodeord.

På Tips&Tricks har jeg tidligere skrevet om et program, der kunne bruges til at genkalde større tekstmængder blot ved at skrive et enkelt ord eller nogle tegn. Du kan (gen)læse tippet her: www.tips-og-tricks.com/tippet/N%C3%B8jes_med_at_skrive_tingene_%C3%A9n_gang!

Til Mac findes programmet Typinator, som faktisk kan endnu mere.

Find koden, der indsætter den grafik, du ofte vil bruge, og gem det under en genvejskode som fx #download.

Næste gang du vil indsætte samme grafik, behøver du bare at åbne dokumentet, så du kan se html-koden, og så skrive genvejen, fx #download. Vupti omdannes til den rigtige kode, fx:

<img src="www.netpenge.info/tips/wp-content/uploads/2006/08/downloadbutton1-1.jpg" alt="Download nu" title="Download nu" border="1" height="102" hspace="4" vspace="4" width="297">

Vil du se en video, der viser, hvordan jeg har gjort? (Tid: 3:30)

Kunne du lide tippet? Abonner gratis på mine nyhedsmails og få friske tips hver uge: Tilmelding til Tips og tricks
Lige nu: Få e-bogen "701 Tips og Tricks" gratis (normalpris $11,83) ved tilmelding.


|