Tips&Tricks

til hjemmesiden, computeren og internettet

Tips & TricksDansk hjemmesideprogram

Sat på siden 04-09-2003

Kender du det? Nogle gange opdager jeg et program, som faktisk har været kendt i et stykke tid, og så tænker jeg: Hvorfor har jeg ikke lært det at kende noget før?

Sådan oplevede jeg det med programmet TSW Webcoder, der på trods af navnet er et dansk program til at lave hjemmesider med. Jeg surfede lidt omkring og opdagede en flot hjemmeside, hvor programmøren begejstret skrev, at han brugte TSW's programmer. Jeg må tilstå, at efter omkring 15 minutters test forstår jeg godt hans begejstring.

Uanset om du er begynder eller erfaren, kan du få glæde af programmet. For begynderen - eller til en lynhurtigt lavet hjemmeside - er der Quickedit, som er en WYSIWYG-editor, dvs. du kan se de ting, du laver, sådan nogenlunde som den færdige hjemmeside vil komme til at se ud.

På fanen Rediger har du alle html-koderne. Hvis du foretrækker selv at skrive koderne, får du hjælp til færdiggørelsen og sparer dermed tid! Skriv fx <i - og et øjeblik efter dukker mulighederne op, og du kan fx vælg "img" på listen, hvis du vil indsætte et billede. Lav et mellemrum for at gå videre med tagget, og du kan vælge "src". Dette er virkelig smart, for du undgår dumme tastefejl, der ellers kan irritere og tage lang tid at finde. Der dukker nemlig ikke noget billede frem på skærmen, hvis du har skrevet "scr" i stedet for "src" - en meget almindelig fejl, som jeg stadig begår ind imellem.

TSW Webcoder giver desuden mulighed for let at oprette og indsætte JavaScripts, PHP-koder, StyleSheets m.m. Der er indbyggede biblioteker over udtryk i php, css m.m., og ved hjælp af en enkelt knap, kan du få testet, om hjemmesidens koder er korrekt lavet, og du kan desuden få checket eksterne links. Der er udvidet søg og erstat i programmet og indbygget ftp, og du kan lave dine egne skabeloner.

Hidtil har jeg brugt DreamWeaver, og selv om dette program er rigtig godt, så er det længe om at starte op, og hver gang jeg skifter vindue og vil tilbage til DreamWeaver, skal jeg vente længe, før programmet er fremme på skærmen. I den kommende tid vil jeg prøve at lade TSW Webcoder erstatte DreamWeaver.

Prisen for dette program? For private er det gratis, men du har mulighed for at donere et beløb til programmøren eller købe en version pro. Programmøren er Kasper Tangaard, der lavede sit første program som 14-årig i 1998. Den nu aldrende programmør har virkelig begået et godt program, som kan downloades fra http://www.tsw.dk/ Programmet skal registreres, men det er gratis.

Kunne du lide tippet? Abonner gratis på mine nyhedsmails og få friske tips hver uge: Tilmelding til Tips og tricks
Lige nu: Få e-bogen "701 Tips og Tricks" gratis (normalpris $11,83) ved tilmelding.


|