Tips&Tricks

til hjemmesiden, computeren og internettet

Tips & TricksBogen, enhver webmaster bør have

Sat på siden 02-12-2003

Det koster ikke ekstra at vise hensyn, står der på forsiden af bogen "Handicapvenligt webdesign - tilgængelige websider", der udkom i fredags. Det er ikke engang sværere at sikre sig, at ens hjemmeside er tilgængelig, men det kræver selvfølgelig, at man er opmærksom på, hvordan det skal gøres. Det lærer du alt sammen om i denne bog.

Jeg har tidligere her på Tips&Tricks skrevet om, hvorfor det er vigtigt, at en hjemmeside overholder standarden fra W3C, for gør den det, vil der være større chance for, at blinde kan læse siden. Jeg må indrømme, at det var de eneste handicappede, jeg tænkte på, som færdedes på nettet, men bogen fik mig lynhurtigt ud af min vildfarelse. Det første kapitel handler nemlig om handicap. Et handicap er afhængigt af situationen. En døv er fx ikke handicappet på nettet, så længe han surfer på sider, der kun indeholder visualle indtryk. Jeg havde til gengæld slet ikke tænkt på, at folk med motoriske handicap også kunne have problemer på nettet. Klik her... og så er der en menu, der forsvinder, hvis man bevæger musen en lille smule ved siden af.

Bogen fortæller om og inspirerer til alle de ting, man kan gøre, så flest mulige får adgang til og kan bruge hjemmesiden. Selv om jeg anser mig selv for at være ganske godt inde i stoffet, havde jeg ikke læst særligt langt, får jeg tænkte: Nå? Det havde jeg ikke tænkt på! Fordi jeg bruger musen, når jeg surfer, men det er ikke alle, der kan eller vil det. Kan folk komme til menupunkterne ved hjælp af tabulatortasten? Ellers læs i bogen, hvordan man sikrer sig det.

Hvis man ikke selv ved, hvordan man laver en hjemmeside, og derfor betaler andre for at gøre det, bør man sætte sig ind i, hvad man vil kræve af sin designer. Ved hjælp af bogen her kan man lave en tjekliste og få disse punkter ind i kontrakten.

Hvis man selv laver hjemmesider - evt. for andre - bør handicapvenligt design være et must. Det koster ikke ekstra, det er ikke sværere, og det gør endda siden mere brugervenlig for os ikke-handicappede.

Handicapvenligt webdesign - tilgængelige websider
Susie Christensen
Forlaget Libris
ISBN: 87-7843-626-5
21. november 2003
146 sider
Kr. 349,00Kunne du lide tippet? Del det med dine venner.


|